Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Θάνος + Δήμητρα

Ο Θάνος και η Δήμητρα έχουν σχέση. Δεσμό. Εδώ και χρόνια. Ο Θάνος και η Δήμητρα είναι ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι (φαινομενικά!). Ο Θάνος και η Δήμητρα δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους ο ένας χωρίς τον άλλον (φαινομενικά!). Ο Θάνος και η Δήμητρα μένουν μαζί. Είναι πιστοί, ειλικρινείς και σωστοί μεταξύ τους ( φαινομενικά!).
Η σχέση ( ο δεσμός!) του Θάνου και της Δήμητρας βασίζεται σε αγνό, παρθένο, καθάριο ψέμα! Για την ακρίβεια...πολλά ψέμματα!!!Αλλά από την άλλη θα μου πείτε...η απόκρυψη της αλήθειας δεν είναι ψέμα! ΟΚ! Ας πούμε τότε ότι η σχέση τους δεν βασίζεται σε ψέματα (μόνο), αλλά (και) σε απόκρυψη αληθειών. Και το ερώτημα προκύπτει εύλογα:

Μπορεί μια τέτοια σχέση να επιβιώσει στο χρόνο? Να επιβιώσει γενικότερα?

Αν βιαστήκατε να πείτε "όχι" πλανάστε πλάνην οικτράν!!! ΜΠΟΡΕΊ να επιβιώσει εύκολα και άνετα!
Αναλυτικά:
Αν σε μια σχέση ο ένας από τους δύο ψεύδεται κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί ( και θα πάρει πόδι) ή θα βαρεθεί να λέει ψέμματα ή θα τον φάνε οι τύψεις (αν ξέρει τι είναι) και θα αποχωρήσει μόνος του. Συνήθως δηλαδή!
Όμως, στην περίπτωση του Θάνου και της Δήμητρας τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Θα έλεγε κανείς πως είναι μια εξαίρεση στον κανόνα! Διότι, και οι δύο λένε ψέματα ή αποκρύπτουν την αλήθεια κατά βούληση για να μην πληγώσουν ή χάσουν το "έτερον τους ήμισυ", με αποτέλεσμα να υπάρχουν καλά κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα που αν έβλεπαν ποτέ το φως αυτής της σχέσης θα σήκωναν όχι μόνο χωρισμό, αλλά μίσος κι αλληλοσπαραγμό (για να μην πω φόνο και φανώ πολύ πουριτανή)!!!
Οπότε...καταλήγουμε στο εξής: Εφ 'όσων και οι δύο έχουν την "κρυφή" τους πλευρά έχουν μια βασισμένη στα ψέμματα (σε ψεύτικες υποσχέσεις, ψεύτικη πίστη, ψεύτικη ειλικρίνεια, κ.λπ.) και επιφανειακή μεν, ευτυχισμένη δε σχέση (φαινομενικά) !

Στην πραγματικότητα, δεν μας νοιάζει καθόλου η ποιότητα της σχέσης που έχουν αυτοί οι δυό μεταξύ τους! Η ιστορία είναι μόνο ένα δείγμα του πόσο σάπιοι μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι και πως τελικά όσο κι αν θέλουν να κρυφτούν πίσω από ηθικισμούς και κριτική στις σχέσεις και τις ζωές των άλλων πάντα υπάρχουν κάποιοι που τους καταλαβαίνουν! Κι αυτό που καταλαβαίνουν δεν είναι το πόσο ψεύτικοι είναι, όσο το πόσο πολύ φοβούνται να αντιμετωπίσουν τις αλήθειες που σκάνε μπροστά τους!

Υ.Γ. : Τα πρόσωπα της ιστορίας καθώς και η ίδια η ιστορία είναι φανταστικές μυθοπλασίες. Οποιαδήποτε σχέση με υπαρκτά πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου